Nieuws

Facebook update

Vrijdag, 26 oktober 2018

🎬🎼🎤Twee weken geleden vormden onze bovenbouwleerlingen samen met kinderen van de Lijster en de Plantijn het publiek van De Kids Top...   lees meer »

Facebook update

Donderdag, 11 oktober 2018

Leuk ... De Vliegensvlugge Verteller in de klas.... heerlijk de dag opstarten met Wicky en een voorleesboek. En straks naar de generale voor...   lees meer »

Meer nieuws »

Onderbouw

Groep 1 en 2

Als je 4 jaar bent is het moment aangebroken om naar de basisschool te gaan. Een belangrijk moment in een kinderleven maar zeker ook voor de ouders. Het is niet niks om je kleintje op school achter te laten bij een relatief onbekende  juf. 

Om deze overgang wat makkelijker voor iedereen te maken, nodigen wij de 3-jarigen twee weken voor hun vierde verjaardag uit om kennis te maken met de school en de juf. We spreken dan een aantal ochtenden af waarop uw kind kan komen wennen. Vanaf de vierde verjaardag komt uw kleuter elke ochtend en in overleg breiden we dat rustig uit tot een volledige schoolweek. 

De oudere kinderen vinden het ook erg leuk als er een nieuw kindje in de klas komt. Op deze manier kunnen zij demonstreren hoe 'groot' zij al zijn en zij helpen uw kind dan ook graag!

Onze dag begint in de kring waarin bijvoorbeeld wordt voorgelezen, taal- en rekenspelletjes worden gedaan en oefeningen in de sociale omgang.

Daarna gaan de kinderen aan het 'werk'. De ene keer  mag een kind zelf een activiteit kiezen, de andere keer krijgt hij/zij een opdracht van de juf in de vorm van een knutselwerkje of schilderen. We werken aan de hand van thema's die dicht bij de belevingswereld van de kinderen liggen. Om enkele voorbeelden te noemen: Sinterklaas, Kerstmis, Pasen en de seizoenen worden behandeld.

Er wordt veel bewegingsonderwijs gegeven. In de gymzaal hebben we prachtige nieuwe, uitdagende materialen.

Als het mooi weer is, gymmen we lekker buiten maar uiteraard is er ook ruimte om fijn buiten te spelen!

Als Sportbasisschool hebben we ervoor gezorgd dat we over zeer uiteenlopende sport- en spelmaterialen beschikken, waarmee de kinderen zich goed en veilig mee kunnen vermaken.
 


Kleutermusical
Daarnaast is er aandacht voor de muzikale ontwikkeling en worden er veel liedjes aangeleerd waarvan sommigen passend bij het thema. Elk kind doet mee aan een heuse musical.
Eén keer per 2  jaar studeren we een mooie musical in en deze wordt opgevoerd voor alle (groot)ouders en andere belangstellenden. Deze vindt plaats in de hal van de school en is elke keer weer een hoogtepunt.

Er is nog heel veel te vertellen. We doen dat graag mondeling als u een bezoek brengt aan onze school.
U bent van harte welkom!
 

Groep 3


De overgang door het klas-doorbroken werken verloopt eigenlijk heel geruisloos en soepel.

De kinderen leren in het derde jaar van de onderbouw heel erg veel. De schoolse vaardigehden als lezen , rekenen en schrijven zijn nu duidelijker herkenbaar. Dit gebeurt aan de hand van de methodes Veilig leren lezen, Rekenrijk en Schrift.
Er wordt hard gewerkt door de derde jaars kinderen en is regelmatig ruimte om lekker te spelen. Op gezette tijden mogen ze in de poppenhoek of  bouwhoek spelen. Knutselen, met de lego iets moois bouwen is ook leuk om te doen. Op deze manier ontspannen de leerlingen zich en kan er daarna weer gewerkt worden.
De derde jaars gaan voor het eerst gymmen in de grote sportzaal: de Oosterboshal. Dit gebeurt samen met groep 4 en 5


 

« Oktober November 2018 December »
Zo Ma Di Wo Do Vrij Za
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30