Nieuws

Facebook update

Woensdag, 3 juli 2019

Een les in het kader van natuniek/gezond gedrag in de praktijk van โ€˜Orthodontie Bindaโ€™. De bovenbouw was vandaag op bezoek bij een ort...   lees meer »

Facebook update

Zaterdag, 29 juni 2019

Creativiteit: Heerlijk op een tropisch eiland ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ๐ŸŠ๐Ÿผโ€โ™‚๏ธ๐ŸŠ๐Ÿผโ€โ™€๏ธ๐Ÿšฃ๐Ÿผโ€โ™€๏ธ   lees meer »

Meer nieuws »

Onderbouw thema's 

Met enige regelmaat behandelen we onderwerpen in de vorm van een project of thema. Verschillende activiteiten, zoals taal, knutselen, tekenen en techniek  staan dan in het teken van een bepaald thema. De seizoenen Lente, Herfst en Winter lenen zich daar goed voor. Maar ook heel andere onderwerpen die interessant en leerzaam zijn voor de onderbouwers worden als thema behandeld. Hieronder wordt een aantal daarvan beschreven.

Naar de dokter!

Eén van de thema's waar de kleuters aan werken is: Ziek.
Een onderwerp dat de kinderen erg aanspreekt omdat ze zelf weleens ziek zijn  of hun  vader, moeder, opa of oma. Er zijn kinderen die een arm hebben gebroken of geopereerd zijn en buisjes in de oren hebben of geknipte amandelen. Allemaal gebeurtenissen die een grote impact hebben op een kinderleven en daarom is het goed om er in de klas aandacht aan te besteden.
De poppenhoek wordt veranderd in een ziekenhuiskamer, compleet met een bed, doktersspullen, potjes met pillen ( lees: Smarties), verband, pleisters en nog veel meer.
 
De taalactiviteiten in de kring staan in het teken van dit onderwerp en zo worden er veel nieuwe woorden bij geleerd. Rekenactiviteiten zoals het tellen van pilletjes en meten hoe groot je bent, horen er natuurlijk ook bij.
 
Er zijn dokterskoffers geknutseld, doktersjassen gevouwen en opgeplakt en nog veel meer.

Zelfs wordt er een bezoek gebracht aan een echte dokter! De kinderen krijgen een rondleiding in Huisartsenpraktijk de Burgt van een echte huisarts en zijn assistente. De kleuters luisteren naar elkaars hartslag met een stethoscoop, liggen op een onderzoekstafel , zien wat er gedaan wordt met een potje ingeleverde urine  en tot slot krijgen ze allemaal een spuitje mee naar huis om mee te spelen. Al met al een heel geslaagd uitje.

Een kleuter verwoordde het heel treffend. Hij zei: "Als je ziek bent en je moet naar dokter ben je een beetje zenuwachtig maar nu was het gewoon leuk!"

Fietsenmaker 


We hebben ook een fietsproject gedaan.
De poppenhoek werd tijdelijk omgetoverd in een werkplaats van een fietsenmaker met een echte fiets om aan te sleutelen. Hierbij kwamen ook de verkeersregels aan bod, de vraag hoe een fiets er eigenlijk uit ziet, en hoe komt het dat een fiets kan rijden ( techniek).
Dit alles werd afgesloten met een parcours fietsen op het plein.
Ook brachten we een bezoek aan een echte fietsenmaker.
 

Circus

Toen onze school in 2014 25 jaar bestond, hebben we een week lang feest gevierd met als thema Circus.
Deze feestweek werd afgesloten met een circusoptreden door alle kinderen van de school voor ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden. 


Dit is maar een greep uit de activiteiten van de afgelopen periode. Ook in dit schooljaar zullen we regelmatig thema-gewijze activiteiten organiseren. We hopen dat u zult genieten van de werkjes van uw kind!